Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde, ülkemizin gereksinim duyduğu ilk ve orta öğretim kurumlarına sanat eğitimcileri (resim-iş öğretmenleri) yetiştirmek üzere, Resim-İş Bölümü olarak, 1994 yılında lisans seviyesinde eğitime ve öğretime açılmıştır.

İlk mezunlarını 1998 yılında veren Resim-İş Bölümü, aynı yıl Yüksek Öğretim Kurulu’nun başlattığı yeni yapılanma nedeniyle Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’na dönüştürülmüştür.

1999-2000 Öğretim Yılında ikinci öğretimi de açılan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalına her öğretim yılı başlarında yapılan özel yetenek seçme sınavlarıyla, I.ve II.Öğretime 40’ar öğrenci alınmaktadır.

Öğrenciler I.sınıfta Temel Tasarım dersi ağırlıkta olmak üzere, Desen, Perspektif, Yazı gibi alan dersleri ile kültür ve formasyon dersleri almaktadırlar.

II.sınıfta, Resim, Grafik Tasarım, Heykel, Baskı resim, Fotografi gibi alanla ilgili anasanat atölyelerinden birini seçerek 3 yıl okumaktadır. Bu arada diğer atölyeleri de yine seçmeli sanat dersi olarak görmektedirler. Tüm öğrenciler resim-iş öğretmeni unvanı alarak mezun olmaktadırlar.